Schon über 10.000 zufriedene Kunden
+386 2 883 16 80 Rufen Sie uns zwischen 9 und 15 Uhr an
(0)

Mein Korb

Sie haben keine Artikel im Warenkorb.
Alle Kategorien

Sicherer Einkauf

Ihre Sicherheit steht im Vordergrund

18.000 Produkte +

Große Auswahl, schnelle Zustellung

FACHLICHE BERATUNG

Fachliche Beratung aus erster Hand

Baldahin za kamp prikolico

Baldahin za kamp prikolico ali avtodom pravzaprav res ponujata najboljše iz obeh svetov - svobodo šotora v kombinaciji z razkošjem počitniške prikolice ali avtodoma. Kaj več bi si lahko želeli? A izbira baldahinov za kamp prikolice ni ravno preprosta. Na trgu je precej izdelkov, izbira pa je pravzaprav odvisna od vaših potreb in želja. Da bi vam olajšali izbiro smo spodaj navedli nekaj podatkov, s katerimi boste lažje izbrali, ali vsaj lažje govorili s strokovnjakom, ki vam bo tako lažje svetoval kateri produkt izbrati.

Počitniška sezona je tik pred vrati in mnogi od vas se boste na počitnice odpravili v svojem ali najetem avtodomu ali prikolici. In dodaten baldahin za kamp prikolico je lahko odlična popestritev. Še posebej če vas nenadoma preseneti obisk prijateljev, na vašem mirnem dopustu.

Zakaj baldahin za kamp prikolico?

Odgovor je preprost: povečate bivalni in spalni prostor. Še posebej je to pomembno za družine z mlajšimi otroci, ki bi morda težje prenesli kampiranje v divjini v majhnem šotoru. V primeru dlje trajajočega deževja, bo kombinacija šotora in prikolice ali avtodoma dala nekaj več prostora, ne le za vas in družinske člane, ali prijatelje, temveč tudi za stvari, ki jih boste imeli s seboj.

Baldahin za kamp prikolico

Baldahin za kamp prikolico je navadno povsem (streha in vse stene) narejen iz platna ali druge vrste trpežne tkanine. Tkanina poteka iz prikolice in je pritrjena na enak način kot so šotori s klasičnim ogrodjem. V notranjosti imajo ležišča, ki so lahko tudi povezana s prikolico in se čez dan lahko uporabljajo kot prostor za sedenje. Pri večjih enotah boste v nadstrešku našli dodatne prostore za spanje, nekateri baldahini za prikolice pa omogočajo povečanje spalnega prostora z vgradnjo posebnih predalčkov.

Bivalni prostor je običajno v integriranem nadstrešku, ki ponuja veliko prostora za mize in stole ter drugo kamping pohištvo. Nekateri modeli imajo vgrajene lastne ponjave, drugi pa so preprosto odprti. Šotori za prikolice višjih razredov imajo lastne kuhinjske enote, pri osnovnejših modelih pa boste morali s seboj prinesti svoj štedilnik in drugo opremo za kampiranje. Prostori za shranjevanje so pogosto v glavni enoti prikolice.

 

Pomembne informacije pred nakupom

Če baldahin za kamp prikolico že imate, potem morate, preden se odpravite na potovanje, preveriti ali je v dobrem stanju. Še posebej, če ste ga imeli zloženega kje v garaži dlje časa. Preverite tudi, ali imate vse komponente, da ne bo slabe volje po prihodu na vašo najljubšo lokacijo. Če na prejšnja vprašanja ne morete odgovoriti pritrdilno, potem ni druge kot da kupite nov baldahin. In pri tem morate vedeti naslednje:

-          dolžino oboda prikolice,

-          globino predprostora,

 

Dolžina oboda prikolice

Dolžina se meri od tal na enem koncu prikolice, do vrha in preko celotne prikolice ter nato spet do tal. V pomoč vam bo zagotovo podatek točno kakšen model prikolice imate, da boste lahko dobili natančne podatke. A je pametno vse skupaj vendarle premeriti, saj se tu in tam zgodi, da so podatki v brošurah napačni.

 

Globina predprostora

Ta je odvisen od parcele kjer boste baldahin za kamp prikolico postavili. Če imate to možnost, kupite takšen baldahin, kjer lahko odstranite stranice, da ga boste lažje očistili.

Baldahin zmeraj dobro pričvrstite in se pri tem držite navodil, če pa imate možnost, ga še dodatno zaščitite. Saj veste, lep poletni dan se lahko hitro spremeni v divje neurje, vaš baldahin pa v padalo, če ni dobro pričvrščen. 

Zeige merh... Zeige weniger...
Rovando garancija