Schon über 10.000 zufriedene Kunden
+386 2 883 16 80 Rufen Sie uns zwischen 9 und 15 Uhr an
(0)

Mein Korb

Sie haben keine Artikel im Warenkorb.
Alle Kategorien

Sicherer Einkauf

Ihre Sicherheit steht im Vordergrund

18.000 Produkte +

Große Auswahl, schnelle Zustellung

FACHLICHE BERATUNG

Fachliche Beratung aus erster Hand

Električno gorsko kolo

Gorsko kolesarjenje je relativno nova aerobna telesna dejavnost, ki se hitro razvija tudi pri nas. Električno gorsko kolo s pedali (eMTB) je dokaj nov pojav in predstavlja možnost, da še večji del prebivalstva uživa v koristnih zdravstvenih učinkih gorskega kolesarjenja. Dejstvo je, da so električna gorska kolesa zabavna in dejansko omogočajo učinkovito telovadbo. Dolgi, počasni vzponi postanejo hitrejši. Vožnja postane bolj zanimiva, saj lahko vozite dlje in si ogledate poti, ki jih sicer v tako kratkem času ne bi mogli. Nenadoma so vam dostopne povsem nove poti, saj asistenca odpre teren, ki bi bil s standardnim kolesom s pedali prestrm, preveč razrahljan, skalnat ali preprosto preveč brutalen. Skratka, e-gorskih koles se ne smemo bati, ampak jih moramo videti kot to, kar so: novo orodje, ki bo marsikomu pomagal do fantastičnih novih dogodivščin. Privoščite si električno gorsko kolo in uživajte v naravi.

Menite, da se s kolesom kot je električno gorsko kolo ne da učinkovito telovaditi? Motite se. Študije so namreč pokazale, da je povprečni srčni utrip med uporabo tovrstnega kolesa 94 % (31/33) povprečnega srčnega utripa med uporabo običajnega gorskega kolesa. Uporaba eMTB tako dosega večino vadbenega odziva in celo presega določene biometrične pragove za srčno-žilno zmogljivost. Vse študije so pokazale zelo pozitiven učinek tovrstnega kolesarjenja. Razlog tiči v tem, da so kolesarji zaradi pomoči, ki jo ponujajo motorji, lahko bili na kolesu dlje časa kot bi bili na klasičnem.

Kritiki e-koles jih radi opisujejo kot motorna kolesa, a to ne bi moglo dlje od resnice. Električna gorska kolesa v glavnem proizvedejo manj kot eno konjsko moč in to le, ko vrtimo pedala, kar je podobno vožnji z relativno močnim vetrom v hrbet.

Naj vam podamo nekaj razlogov zakaj morate preizkusiti električno gorsko kolo.

 

Zaradi njih so lahko lažje gorske poti bolj zabavne

Vsa dodatna moč, ki jo dobite pomeni, da rahlo vzpenjajoče se poti hitro postanejo pravi preizkus spretnosti. Namesto da bi se napihovali in znojili, boste zdaj vozili dovolj hitro, da boste morali tudi na vzpenjajočih se poteh opazovati grbine in loviti drifte. V bistvu je to tako, kot da bi se ves čas spuščali, in kdo bi to lahko sovražil?

 

Z njimi boste trenirali zgornji del telesa

Motor in akumulator na kolesu pomeni dodatno težo, kar pa tudi pomeni, da boste z njim še dodatno trenirali zgornji del telesa. To se vam bo obrestovalo, ko se boste (če se boste sploh želeli) vrnili na svoje običajno kolo.

 

Poganjali boste še močneje

Poln zagon je tako zasvojljiv, da večina kolesarjev ponavadi ves čas poganja kot 'norec' in so na koncu bolj izčrpani, kot če bi se vozili z običajnim kolesom. Res je, da boste verjetno prevozili dvakrat ali trikrat daljšo razdaljo, kar pa je še dodaten plus.

 

Dnevi na prostem so lahko še daljši

Če vaša telesna pripravljenost ni najboljša, uporaba e-kolesa z nižjo nastavitvijo pomoči pomeni, da lahko prevozite res precejšnjo razdaljo. To pomeni, da bo celodnevna epopeja ob kateri bi običajno jokali in sovražili življenje, dejansko postala prijetna izkušnja.

 

Lahko občutite, kako je biti profesionalec

Pred časom je tekom novinarskega izleta profesionalni enduro dirkač spremljal zbrane novinarje, ko so preizkušali električna gorska kolesa, sam pa je vozil svoje običajno kolo. Vsi so ga na brutalnem vzponu z lahkoto prehiteli.

 

Na obraz vam narišejo ogromen nasmeh.

Tudi če jih ljudje absolutno ne razumejo ali jim nasprotujejo iz moralnih razlogov, še nismo videli nikogar, ki bi dlje časa vozil električno gorsko kolo in se ne bi tako močno nasmehnil, da bi mu nasmešek bilo treba tako rekoč izrezati z obraza. Prepričani smo, da je stopnja pomoči neposredno povezana z vašimi ličnimi mišicami.

 
Zeige merh... Zeige weniger...
Rovando garancija