Schon über 10.000 zufriedene Kunden
+386 2 883 16 80 Rufen Sie uns zwischen 9 und 15 Uhr an
(0)

Mein Korb

Sie haben keine Artikel im Warenkorb.
Alle Kategorien

Sicherer Einkauf

Ihre Sicherheit steht im Vordergrund

18.000 Produkte +

Große Auswahl, schnelle Zustellung

FACHLICHE BERATUNG

Fachliche Beratung aus erster Hand

Pokrivalo za kamp prikolico

Vsi avtodomi in prikolice so lahko izpostavljeni vsem vrstam vremenskih pojavov, zaradi katerih lahko pride do težav. Najpreprostejši in najučinkovitejši način za zaščito vašega avtodoma pred takšnimi težavami je uporaba pokrivala za prikolico in avtodome.

Avtodomi so robustni, a je zanje vendarle treba skrbeti ne glede na to, ali so v uporabi ali ne. In prav zato dobro premislite kakšno pokrivalo za kamp prikolico ali avtodom si boste omislili in mi vam lahko damo nekaj koristnih nasvetov.

Prikolice, ki so postavljene na prostem, bodisi na stranskem dvorišču ali na nekje v naravi, bodo slej kot prej postale žrtev UV-žarkov. Poškodbe se začnejo kazati kot bledenje barve in na splošno obarvanosti prikolice.

Podobno sčasoma oksidirajo tudi izpostavljena steklena vlakna, zaradi česar postane površina avtodoma veliko bolj dolgočasna. Brez barve, ki deluje kot zaščitni zunanji sloj, sončna svetloba in drugi elementi poškodujejo pomembne kovinske in plastične dele, ki sestavljajo trup avtodoma, in hkrati povzročijo težave. In zato je pokrivalo za kamp prikolico in avtodom tako rekoč obvezna oprema.

Lastniki boste porabili veliko več za popravila, uničen ali poslabšan videz pa bo stal več tudi pri morebitni nadaljnji prodaji, saj potencialni kupci takoj opazijo zunanji videz avtodoma pred vsem drugim. Zato je res pametno vložiti v dobro ponjavo.

Poleg sončne svetlobe lahko površine avtodoma poslabšajo tudi drevesni sokovi, ptičji iztrebki, kisli dež in celo prah, če jih ne odstranimo takoj. Brez pokrivala pa boste verjetno porabili precej več časa za pranje svojih vozil, da bi jih ohranili v najboljši možni kondiciji. Seveda svojemu vozilo, pa naj bo prikolica ali avtodom, privoščite malce razvajanja v avtopralnici. To storitev seveda ponujamo tudi v centru Rovando v Slovenj Gradcu.

A dajmo se osredotočiti na pokrivala. Pokrivalo za kamp prikolico za avtodom je tako dolgotrajna in koristna naložba, zato ne hitite z nakupom najcenejšega pokrova, ki ga lahko najdete, ne da bi prej razmislili o določenih stvareh.

Tako kot pri večini izdelkov bo dražje pokrivalo za kamp prikolico ponudilo veliko več kot tista cenovno ugodnejša, zato je odločitev o nakupu pokrivala igra kompromisov. Pomembno je, da pred nakupom razumete značilnosti pokrivala in izberete tisto, ki pokriva vse vaše potrebe.

 

Velikost

Seveda bo moral kupec najprej vedeti, kakšno velikost bo potreboval za pokrivalo za kamp prikolico. Na srečo je ne glede na to, ali nakupujete prek spleta ali v trgovini, na embalaži ali v opisu izdelka na skoraj vseh pokrivalih za prikolice za avtodome vidno navedeno, za kakšno velikost avtodoma so primerna. Pred nakupom za vsak slučaj sami izmerite avtodom, namesto da se zanašate na navodila za registracijo.

 

Koliko plasti?

Večina prevlek za avtodome je izdelana iz polipropilenske tkanine ali poliestra, nekatere pa imajo dvojne ali celo trojne plasti, ki zagotavljajo vzdržljivost. Vsak potrošnik se mora sam odločiti, ali so ti dodatni stroški vredni dodatne plasti zaščite, ki lahko v nekaterih primerih ščiti prevleko pred poškodbami, ki jih lahko povzroči slabo vreme. Dražja pokrivala običajno ponujajo večjo vzdržljivost in trdnost z lažjim materialom, zaradi česar je nenezadnje shranjevanje pokrivala lažje.

 

Dodatna zaščita

Ko preberete specifikacije pokrivala za prikolico za avtodome, preverite, ali vključuje UV- ali vodoodbojne snovi. Slednje je še posebej pomembno, saj omogoča izhlapevanje vode, namesto da bi prodrla skozi prevleko in povzročila nastanek plesni ali glivic.

 

Dodatne funkcije

Druge običajne funkcije vključujejo trakove za privezovanje, ki se ovijejo okoli spodnje strani avtodoma in pritrdijo pokrivalo. Bolj kakovostna pokrivala vključujejo zračnike, ki preprečujejo, da bi se v vetru dvigala in zadrževala zračni upor, zaradi katerega lahko sčasoma nastanejo raztrganine. Nekatera imajo tudi dele z zadrgo, ki omogočajo dostop do vrat in predelkov, ne da bi pokrivalo v celoti odstranili. To je na splošno priročno za natovarjanje vozila brez težav z odstranjevanjem prevleke, vendar nikakor ni nujen del dobre prevleke.

 

Pokrovi po meri

Za višjo ceno lahko lastniki naročijo pokrivala po meri, ki ustrezajo natančni velikosti njihovega avtodoma. Ta možnost ima nekaj prednosti, zaradi katerih se nekaterim kupcem splača doplačati. Zaradi tesnega prileganja bo veter manj vplival na pokrivala po meri, na splošno pa so izdelana iz močnejših materialov. V primerjavi s splošnimi univerzalnimi prevlekami bodo te prevleke zahtevale manj ali nič privezov. Nekatera pokrivala imajo zdaj elastične dele, da se univerzalne velikosti natančneje prilegajo določenim prikolicam ali avtodomom in se manj raztezajo.

 

Pokrovi za pnevmatike

Poleg pokrivala za avtodome je morda vredno investirati tudi v pokrivala za pnevmatike, da zaščitite kovinska platišča in gumijaste pnevmatike pred nabiranjem elementov. Tudi če pokrivalo za avtodome, ki ga kupite, nizko pokriva pnevmatike, posamezni pokrovi za pnevmatike zagotavljajo, da vam koles ne bo treba prepogosto menjati, s čimer boste na dolgi rok prihranili denar.

 

Namestitev prevleke

Zavedajte se, da ko se končno odločite in kupite prevleko za kamp prikolico, ni ravno enostavno pritrditi tako masivnega oblačila na tako masivno vozilo. To lahko traja ure in ure, vendar bo postopek potekal veliko bolj gladko, če pokrivalo najprej položite na ravno površino, da odvežete vse trakove in razumete orientacijo, s katero se ukvarjate. Podobno je koristno, če vam druga oseba pomaga s strehe, medtem ko druga dela s tal.

Ne glede na to, katero pokrivalo za prikolico za avtodome boste kupili, se prepričajte, da ste izbrali pravo za vas. Tako kot je vaš avtodom veliko več kot prevelik avtomobil, je tudi to pokrivalo veliko več kot prevelik kos tkanine, zato je treba upoštevati marsikaj in lahko se posvetujete tudi z našimi strokovnjaki v trgovini Rovando v Slovenj Gradcu.

 
Zeige merh... Zeige weniger...
Rovando garancija