Schon über 10.000 zufriedene Kunden
+386 2 883 16 80 Rufen Sie uns zwischen 9 und 15 Uhr an
(0)

Mein Korb

Sie haben keine Artikel im Warenkorb.
Alle Kategorien

Sicherer Einkauf

Ihre Sicherheit steht im Vordergrund

18.000 Produkte +

Große Auswahl, schnelle Zustellung

FACHLICHE BERATUNG

Fachliche Beratung aus erster Hand

Treking električno kolo

Ne glede na to, kakšno vrsto vožnje imate radi, je na voljo električno kolo za vas. Ko boste treking električno kolo vključili v svoj vsakdan, ne bodite presenečeni, če se boste vse pogosteje vozili s kolesom. Električna kolesa namreč niso samo zelo uporabna, ampak tudi zelo zabavna za vožnjo.

Ne glede na to, ali se vozite s kolesom zaradi zabave, zaradi telesne pripravljenosti ali samo zato, da pridete od točke A do točke B, e-kolesa ponujajo edinstvene rešitve za izzive vsake vožnje. Treking električno kolo je kot nalašč za tiste, ki se želijo hitreje vzpenjati, več raziskovati ali pa le priti do cilja nekoliko hitreje.

Električna treking kolesa ponujajo izjemno prilagodljivost, s katero lahko opravite trening, se vozite s hitrejšimi prijatelji, vlečete težak tovor ali preprosto potujete. Tudi če se vaša vožnja iz dneva v dan spreminja, vam električno kolo vedno omogoča, da naredite in doživite več.

Treking e-kolesa so vsestranska kolesa, ki se enako dobro obnesejo tako v mestu kot na lahkem terenu in na dolgih vožnjah. Pri tem ima pomembno vlogo sposobnost kolesa za prevoz prtljage.

 

Električna treking kolesa so za vsakogar

-          Vožnja s prijatelji.

-          Kolesarili boste dlje in hitreje.

-          V službo ne boste prišli prepoteni.

-          Prekolesarite vse hribe.

-          Več zabave.

-          Čista rešitev za onesnažen svet.

-          Odpravite se na pot brez srbi, da bi vam pošla sapa.

 

Kako delujejo električna treking kolesa?

Električna treking kolesa okrepijo poganjanje. To pomeni, da kolo ne bo vozilo samo, a bo pomagalo pri poganjanju. Treking električno kolo je kolo ima na kolesu motor, ki med vožnjo pomaga vrteti pedala. Ko poganjate, vam električno treking kolo pomaga, ko nehate vrteti pedala, kolo avtomatično preneha pomagati.

Tukaj je vse, kar morate vedeti o delovanju električnih treking koles.

 

Visokozmogljiv motor

Motor električnega treking kolesa je navadno nameščen okoli pedal v spodnji konzoli. Odvisno od modela ima motor moč od 250 do 350 W in zagotavlja pomoč do hitrosti 20 ali 28 km/h.

 

Baterija z dolgo življenjsko dobo

Električna treking kolesa najpogosteje delujejo na litij-ionske baterije. Te so vodoodporne, vzdržljive in jih je mogoče polniti na kolesu ali zunaj njega v kateri koli gospodinjski vtičnici. Kako daleč vas bo pripeljala, je odvisno od stopnje pomoči, načina vožnje in vrste terena, po katerem se vozite.

 

Enostavno upravljanje asistence

S krmilnikom, nameščenim na krmilu, lahko izberete stopnjo asistence, poleg tega pa vam sporoča, kako hitro vozite in koliko baterije vam je še ostalo. Celotno izkušnjo vožnje s kolesom kot je treking električno kolo imate pod nadzorom, ne da bi vam bilo treba spustiti roke z ročaja.

 

Kaj iskati pri dobrem treking električnem kolesu?

Pri nakupu treking električnega kolesa je potrebno dobro razmisliti kaj želite od kolesa. Boste z njimi vozili po Alpah in nižjih gorskih verigah, se pravi kakšen bo teren, vožnje na delo po asfaltu in gozdnih cestah, ga boste uporabljali za vsakodnevne opravke, ki vključujejo vse od odhoda po nakupih do obiska lokalne plaže.

 

Kaj iskati pri dobrem treking električnem kolesu?

Sodobna zasnova, posodobljena geometrija in praktična vsakodnevna oprema - trenutna treking e-kolesa so vsestranska in nekatera od njih so zelo sodobna. Najboljši med njimi so dobri vsestranski vozniki, ki vam vlivajo zaupanje tako v mestu, kot v gorah, saj je upravljanje intuitivno. Da bi to dosegli, morajo včasih združiti na videz nasprotne lastnosti in najti popolno ravnovesje med mirnostjo in okretnostjo ter udobjem in natančnostjo. Ostati morajo dovolj okretni s prtljago in brez nje, da vam po ovinkastih stezah narišejo nasmeh na obraz, dovolj udobni za dolge vožnje s pokončnim in sproščenim položajem ter biti stabilni pri visokih hitrostih. Pri tem nima odločilne vloge sama teža, temveč tudi njena porazdelitev. To je še posebej očitno pri kolesu kot je treking električno kolo z možnostjo dvojne baterije. Položaj druge baterije pogosto ogroža porazdelitev teže kolesa, kar na koncu lahko vpliva na vodljivost. Poleg tega je bistvenega pomena, da je konstrukcija okvirja robustna in da so sestavni deli zanesljivi. Prav tako pomembno je, da se vodljivost ne poslabša, ko prevažate prtljago, da se lahko odpravite na večdnevno vožnjo ali po nakupih in se pri tem še vedno zabavate.

 

Dobro premislite, koliko zmogljivosti baterije resnično potrebujete. Če se raje odpravljate na dolge vožnje z veliko prtljage, je smiseln modularni sistem z dvojno baterijo.

 

Glede na način uporabe kolesa obstajajo različne zahteve

Baterija z zmogljivostjo 500 Wh ali 625 Wh običajno zadostuje za vsakodnevno vožnjo na delo in za krajše vožnje ob koncu tedna. Ne potrebujete vedno sistema dveh baterij z zmogljivostjo več kot 1000 Wh. Nasprotno, manj je pogosto več. Dodatna teža druge baterije premakne težišče v neugodno smer in običajno bistveno vpliva na vodljivost kolesa. Najpogosteje vam ena sama baterija omogoča več zabave z bolj intuitivnim upravljanjem.

Če pa ste absolutni navdušenec nad dolgimi razdaljami, potem nedvomno potrebujete kolo z veliko zmogljivostjo baterije. Če želite premagovati dolge razdalje, boste nedvomno potrebovali tudi večjo zmogljivost baterije kot večina. V tem primeru vam priporočamo modularni koncept, ki vam omogoča, da enostavno odstranite dodatno baterijo, ko je ne potrebujete. Enako pomembno je ravnanje kolesa s prtljago, saj jo boste verjetno prevažali več kot na krajši vožnji.

Prav tako je ključnega pomena, da upoštevate vrsto terena, po katerem se boste večinoma vozili. Ali se pretežno vozite ali vozite na delo po asfaltnih kolesarskih poteh ali po gramoznih in gozdnih poteh? Ali se občasno podate na visokogorski teren s strmimi in grobimi gramoznimi potmi? To so ključni vidiki, ki jih je treba upoštevati, saj lahko vplivajo na vaše udobje med vožnjo in odločajo o izbiri pnevmatik ali celo samega kolesa.

Če se želite izogniti neprijetnim presenečenjem, je pomembno, da pred nakupom skrbno premislite, kaj želite početi s treking električnim kolesom.

 
Zeige merh... Zeige weniger...
Rovando garancija