Already over 10,000 satisfied customers
+386 2 883 16 80 Call us every work day between 8am and 6pm
(0)

caravando.flyoucart.my.cart

You have no items in your shopping cart.
All Categories

Safe purchase

Your safety is our concern

18,000+ products

We deliver a large set quickly

EXPERT RESPONSE

First-hand expert advice

E-bikes

Za vas imamo super ponudbo električnih koles znamk Cube, Raymon, Econo in Husqvarna. Električno kolo ali kolo na elektriko je več kot odlična alternative avtomobilu, saj boste poskrbeli za svoje zdravje, hkrati pa naredili nekaj za okolje. Pokličite nas na 051 628 339 ali nam pišite na prodaja@rovando.si in naši strokovnjaki vam bodo pomagali izbrati najboljše kolo za vaše potrebe in želje. Z rovando.com bodo vaše pustolovščine lepše.

Električna kolesa so odličen pripomoček za vse, ki bi radi uživali v naravi, premagali večje razdalje, a ne bi radi na cilj prišli povsem izčrpani. Električna kolesa so predvsem izjemna, ker omogočajo, da boste brez težav sledili tistim, ki se s kolesarjenjem ukvarjajo bolj profesionalno. In to v najtežje hribe. Prav gotovo boste še bolj uživali v vaših dogodivščinah. Privoščite si električno kolo, vaše telo in okolje vam bo hvaležno.

Prednosti električnih koles

Električna kolesa omogočajo predvsem to, da boste dosegali večje razdalje. A imajo še cel kup prednosti. Z njimi ne boste prišli v službo povsem prepoteni, ne boste potrebovali dodatnih oblačil ali tuša, ko boste prispeli na cilj. Električno kolo omogoča, da boste iz trgovine pripeljali več stvari, ki so lahko težje. Kolo na elektriko bo tudi bolj primerno za starejše osebe in tiste, ki so se kakorkoli poškodovali.

Starejši kolesarji se pogosto pritožujejo, da jih ob dolgih vožnjah z navadnim kolesom bolijo kolena in hrbet, električna kolesa pa te bolečine lahko odpravijo. Še posebej, če se veliko vozite po hribih in klancih. Mnogi so zaradi električnega kolesa ponovno vzljubili vožnjo in dejstvo je, da lahko že z malo telovadbe naredimo ogromno za svoje zdravje. Raziskave so namreč pokazale, da tudi pri mestni vožnji, kolesarji vdihnejo manj škodljivih plinov kot vozniki avtomobilov.

Električno kolo lahko povsem spremni vaš način življenja, ali vsaj kako pridete od točke A do točke B. Tudi večje razdalje lahko z električnim kolesom premagate prej kot z avtomobilom, če boste z vašim jeklenim konjičkom obstali v koloni. In najbolje je, da boste točno vedeli koliko časa boste potrebovali, da boste prišli do določene točke. Če boste namreč neko pot prevozili recimo v pol urah, boste isto pot v takšnem času prevozili tudi naslednjič.

Marsikdo verjame, da so električna kolesa lahko bolj nevarna od navadnih koles, glede na to, da so lahko hitrosti večje, kolesa pa so nekoliko težja. A raziskave so pokazale, da so dejansko varnejša. Predvsem zaradi tega, ker z višjimi hitrostmi lažje sledimo avtomobilskemu prometu. Seveda pa je na kolesih, pa naj gre za električna ali navadna, zmeraj potrebno biti previden in se zavedati, da smo na kolesih pač manj opazni.

 

Na kaj je potrebno paziti pri nakupu električnega kolesa

Potrebno se je zavedati kje boste imeli shranjeno kolo. Električna kolesa so težja, in če jih morate prenašati po stopnicah, si je bolje zagotoviti kakšno skladišče ali garažo in seveda poskrbeti, da bodo na varnem pred dvonožnimi škodljivci. Potrebno se je tudi pozanimati glede moči motorja in vzdržljivosti baterije. Kolikšno moč potrebujete je predvsem odvisno od tega, koliko hribov boste prevozili in od tega je seveda odvisna tudi vzdržljivost baterije. Tehnologija na tem področju je seveda precej napredovala, vsekakor pa lahko pričakujemo še nove izume na tem področju. Najbolje je, da se posvetujete s strokovnjaki katero kolo je najbolj primerno za vas, ko se enkrat odločite za nakup.

 

Se mi bodo 'navadni' kolesarji posmehovali?

Seveda obstaja ta možnost, ampak ali vas v resnici briga kaj si mislijo drugi? Lahko se jim boste nasmehnili vi, ko boste švignili mimo njih po strmem hribu. In nenazadnje, pomembno je samo kaj mislite vi in kako se pri takšni vožnji počutite. Vsekakor boste nekaj dela morali opraviti tudi sami.

Če potrebujete nasvet ob nakupu električnega kolesa nas pokličite na 051 628 339 ali nam pišite na prodaja@rovando.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Show more... Show less...
Rovando garancija