(0)

caravando.flyoucart.my.cart

You have no items in your shopping cart.
All Categories


Safe purchase

Your safety is our concern

18,000+ products

We deliver a large set quickly

EXPERT RESPONSE

First-hand expert advice

SKIROJI IN ROLERJI

V današnjem hitrem svetu je čedalje težje najti čas za rekreacijo. A ta je pravzaprav nujna za naše zdravje in dobro počutje. Čedalje več časa preživimo v zaprtih prostorih in to je velika težava, ki pa se jo da rešiti. Če kolesarjenje ni za vas, potem definitivno premislite o skirojih ali rolerjih. Ti ponujajo presenetljivo veliko za vaše zdravje.

Žal nas večina živi življenjski slog, ki je lahko precej stresen za naše telo in um. Mnogi se v upanju, da bodo tako nekaj naredili za svoje zdravje poslužujemo diet, ki so v večini primerov bolj škodljive kot koristne. Po drugi strani so članarine v telovadnicah lahko precej visoke in polega tega je potrebno imeti čas, se ukvarjati z rezervacijami in marsikomu je neprijetno telovaditi ob nekomu, ki je že telesno 'čil'.

SKIRO TEMPISH SMF 200

67.91 €

Skiro SPARTAN 16"/16" oranžen

71.31 €

XB2MS010 SKIRO TEMPISH RAGAR

127.42 €

SKIRO TEMPISH VENTUS ELUX 110

80.67 €

SKIRO TEMPISH NIXIN 230

93.41 €

SKIRO TEMPISH TECNIG

118.91 €

ROLERJI TEMPISH DASTY

From 67.91 €

ROLERJI TEMPISH DASTY GIRL

From 67.91 €

ROLERJI TEMPISH GO KID BOY

From 55.17 €

ROLERJI TEMPISH GO KID GIRL

From 55.17 €

ROLERJI EZZA 90 LADY

From 152.92 €

A še eno stvar je potrebno razumeti kar se tiče telovadbe: kot pri praktično vsaki stvari, je pretiravanje s telovadbo prej škodljivo kot koristno in bolje je, da smo zmerno aktivni, kot če pretiravamo. Že pol urce (dodatne) aktivnosti na dan bo naredilo čudeže in skiroji/rolerji so lahko izjemno učinkoviti. Mnogi profesionalni športniki so dejali, da so bili presenečeni koliko aktivnosti ponujajo, in kako zabavni so.

Tudi pilotna študija na Univerzi v Brightonu je razkrila velik potencial skirojev za začetek aktivnega življenjskega sloga. Ugotovili so, da ima zdrava oseba, ki 30 minut vozi skiro s hitrostjo 4,6 km/h, povprečen srčni utrip 115-120 utripov na minuto in porabi približno 150 kalorij. 

 

Skiro: telovadba in zabava

Seveda je vožnja s skirojem oblika vadbe s katero boste porabljali kalorije, a ponuja še precej več. Je vadba z majhnim naporom in nizko intenzivnostjo, zato se srčni utrip običajno giblje med 60 in 70 % maksimalne vrednosti, pri čemer se porabljajo maščobe. Morda ne v tako veliki meri kot recimo pri kolesarjenju, a precej več kot če se v službo peljete z avtomobilom. In nenazadnje, skupna poraba kalorij je ključna sestavina stalnega hujšanja, zato izkoristite vsako priložnost, da s skirojem pokurite nekaj dodatnih kalorij. Še pomembneje pa je, da boste med vožnjo malce odmislili vsakodnevne težave in se sprostili. Mnogi strokovnjaki namreč poudarjajo, da je ravno stres najhujši sovražnik zdravja in pogosto se ga niti ne zavedamo.

 

Ena od osvobajajočih stvari pri skiroju je, da je z njim zelo malo dela in da z vožnjo ne končate prepoteni kot kolesarji, kar vam omogoča, da se v času kosila odpravite dlje in izberete bolj zdravo hrano. Z aktivnostjo se vaš prebavni sistem pripravi na najboljši izkoristek zaužitih hranil, kar vam daje več energije čez dan in zmanjšuje verjetnost, da boste posegali po prigrizkih. Študije so pokazale, da lahko vadba po kosilu celo izboljša zdravje srca.

 

Poženite pred zajtrkom

Eden od trikov, ki jih strokovnjaki za vadbo uporabljajo za spodbujanje presnove za izgorevanje maščob v telesu, so nizko-intenzivne vadbe na tešče. "Če opravite kratek, največ 30-minutni postni trening, kot je na primer enakomerna vožnja na delo, bo vaše telo za gorivo porabilo zaloge maščob, namesto da bi se zanašalo na energijo, shranjeno v mišicah.

 

Okrevanje je enostavno

Če že izvajate program vadbe, potem veste, da strokovnjaki za telesno vadbo priporočajo nizko-intenzivne ali obnovitvene seanse, da se mišice lažje prilagodijo. Vožnja s skirojem je lahko idealen način za obnovitveno vadbo, saj je nizko-intenzivno in ne obremenjuje dodatno utrujenih tekaških mišic, temveč ohranja vitke mišice. Spodbuja pretok krvi in dovajanje hranilnih snovi ter pomaga pri odstranjevanju stranskih učinkov telovadbe, kar telesu pomaga pri okrevanju po naporni vadbi.

 

Kombinacija

Če si morate vzeti čas za telovadnico ali tek v parku, in se morate do tja peljati z avtomobilom ali avtobusom, je morda skiro boljša opcija. Lahko traja dlje, ampak, če upoštevate prometne zastoje, je vožnja s skirojem lahko enako hitra kot katerakoli druga opcija, hkrati pa se lahko kombinira z vadbo, da boste še povečali porabo kalorij. Vožnjo s skirojem lahko uporabite kot del ogrevanja - tako bo vaše telo pripravljeno, mišice se bodo ogrele, ne da bi jih preveč obremenjevali, raven energije pa se bo dvignila in pripravila na dobro vadbo v fitnes centru.

Z redno vožnjo s skirojem boste zmanjšali tveganje za poškodbe v prihodnosti. Ker je pri skiroju enostranski statični položaj kombiniran z gibanjem, je pri vožnji potrebno ravnotežje - to zaposluje jedro telesa in krepi stabilizacijske mišice v sklepih. Če želite še bolje izkoristiti tovrstni trening, se naučite vožnjo z levo in nato še z desno nogo naprej (ali obratno).

Vožnja po rahlem naklonu je kot nastavljanje kota na tekalni stezi. Če želite povečati potencialne koristi za telesno pripravljenost in izgorevanje kalorij, morate le najti klanec.

Show more... Show less...
Catalog Category
Rovando garancija